WVC uit...Altijd lastig....of toch niet

Het is vandaag zaterdag 16 januari, de dag dat de meiden van Vep F7  weer beginnen met voetballen. Vandaag doen er 2 jongens met ons mee, Thomas en Joep, zij komen het team versterken en hebben er ook erg veel zin in.

Als iedereen aanwezig is kan er vertrokken worden richting WVC . Vol van energie springt iedereen  in de auto en aangekomen bij WVC springt iedereen er ook weer vol energie uit. Dit beloofd nog wat voor op het veld. Maar…voordat er gevoetbald kan worden krijgen de meiden en Thomas en Joep eerst in de kleedkamer een goede peptalk van Vincent. Wat er in de kleedkamer allemaal is besproken is niet bekend, maar dat het effect heeft gehad is in de eerste minuten van de wedstrijd al meteen duidelijk. En hoe!!!!
Meteen na de aftrap gaat VEP er vol voor, het is meteen eenrichtingsverkeer richting het doel van WVC. De eerste aanval is een feit. Maar het zal niet bij deze ene aanval blijven… Al snel na de eerste aanval volgt de volgende aanval en de volgende en de volgende.

Het lijkt wel een flipperkast. Het publiek en de tegenpartij weten niet wat ze meemaken. Vanuit alle mogelijke hoeken van het veld wordt er door VEP op het doel geschoten. Helaas is het doel telkens net iets te smal of net iets te laag waardoor de ballen elke keer weer op de paal of op de lat uiteenspatten. Maar wat een spanning en dan te bedenken dat de wedstrijd nog maar 6 minuten bezig is. Dit beloofd een hele mooie ochtend te worden. Maar dan… OH NEE ineens is daar een onverwachte lange bal door onze verdediging heen. Een speler van WVC pikt de bal op en rent naar het doel van VEP toe. Het zal toch niet zo zijn dat hun de eerste zijn die gaan scoren nadat wij de hele tijd in de aanval zijn geweest. Met elke stap komt de speler van WVC dichterbij ons doel en bij een doelpunt. Hij is nu dicht bij genoeg voor een schot en dat is ook wat hij doet. Hij schiet... het publiek houdt zijn adem in maar…we hadden het natuurlijk kunnen weten, daar is Lisa. Onze topkeepster Lisa staat weer eens op de juiste plek en houd de bal goed tegen. Lisa bedankt.

Het spel gaat razendsnel, via Lisa komt de bal terecht bij Jorja die hem knap aanneemt en hem overspeelt naar Anna. Anna neemt de bal aan en kijkt om zich heen, vanuit haar ooghoek ziet ze Thomas vrijlopen en geeft een lange bal op Thomas. Thomas neemt de bal met zich mee en schiet met een hard schot op het doel…DOELPUNT.  Je kan zien dat er hard is getraind op het positiespel. Iedereen staat goed verspreid op het veld waardoor er perfect overgespeeld kan worden en overgespeeld dat wordt er. Niet snel daarna is het wederom VEP die in de aanval gaat. Daisy pikt de bal op het middenveld op en dribbelt naar voren, hierbij gaat ze een speler van WVC voorbij en schiet de bal naar Liz. Liz gaat een andere tegenstander voorbij en schiet de bal voor het doel naar Tessa. Tessa draait zich om en schiet hard op doel…weer een doelpunt. het is inmiddels 2-0, maar aan de aanvallen van VEP lijkt geen einde te komen. Via een mooie bal van Joep komt de bal weer bij Thomas terecht die goed voor het doel staat en meteen schiet…weer een doelpunt, 3-0. Nadat WVC heeft afgetrapt heeft VEP niet veel tijd nodig om weer in balbezit te komen. De bal komt via via bij Joep terecht, Joep ziet zijn kans en haalt uit…weer een doelpunt,4-0. Onmiddellijk  na de 4-0 fluit de scheidsrechter voor de rust.  Meteen na de rust is duidelijk dat VEP niet van plan is om gas terug te nemen. Ze gaan gewoon verder waar ze voor de rust mee bezig waren, en dat was aanvallen. Via verschillende voeten komt de bal terecht voor het doel van WVC waar Tessa al gretig staat de wachten op haar kans. Tessa pikt de bal op en schiet…de bal knalt in het doel, 5-0.

Doet WVC dan helemaal niks terug? Jawel hoor want daar ontglipt een tegenstander en WVC ziet de kans schoon om een doelpunt te maken, 5-1. Jammer, maar dat kan gebeuren. In ieder geval laat VEP zich hier niet door afschrikken. Ze pakken de draad weer op en zetten er weer als een team de schouders eronder. Via het middenveld komt de bal terecht bij Tessa en weer maakt Tessa het prachtig af, 6-1. Dit was alweer Tessa haar 3e doelpunt vandaag. De wedstrijd loopt al op het einde als door een lange bal van de verdediging de bal wederom voor het doel van WVC terecht komt. En iedereen kan het misschien wel raden wie daar staat, het is weer Tessa die de bal aanneemt en de bal met een hard schot achter de keeper schiet, 7-1. Kort daarna vindt de scheidsrechter het wel genoeg en besluit af te fluiten, eindstand 7-1.

Wat was dit weer een geweldige wedstrijd van VEP F7m, volgende week nemen we het op tegen DOSR F5.