Vep F7 - De Kikkers

Vandaag is het zaterdag 5 maart, de dag dat de meiden van Vep F7 het op moeten nemen tegen de Kikkers uit Leimuiden.

Alle speelsters hebben er erg veel zin in, het is namelijk al een paar weken geleden dat zij voor het laatst een wedstrijd gespeeld hebben. Zullen ze de goede vorm die ze de afgelopen wedstrijden hebben laten zien weten vast te houden? In ieder geval zijn ze er helemaal klaar voor en de energie spat er zoals elke week weer van af (en dan moet de wedstrijd nog beginnen).

Als iedereen aanwezig is vertrekken de meiden onder leiding van Vincent en Armand naar de kleedkamer voor de wedstrijdbespreking. Na een paar minuten en ongetwijfeld een hoop goede aanwijzingen komen ze de kleedkamer uit en zetten zij koers richting het veld. Alle meiden zijn aanwezig, behalve Anna. Anna had vandaag nog iets belangrijkers te doen, (ja, ja er bestaat zelfs nog iets belangrijkers dan voetbal) zij mocht namelijk afzwemmen voor haar zwemdiploma. Maar goed, terug naar de wedstrijd nu. Als iedereen zijn en haar positie op het veld heeft ingenomen fluit de scheidsrechter op zijn fluit, de wedstrijd begint. Meteen na het fluitsignaal gaat Vep in de aanval, de bal gaat van voet naar voet. Van verdediging naar middenveld en weer terug. Helaas is deze aanval niet van lange duur en weten de Kikkers de bal snel te veroveren. De jongens en de 2 meiden van de Kikkers spelen erg goed en snel over. Zo komen ze al snel alleen voor het doel van Vep terecht en weten helaas nog te scoren ook 0-1. Gelukkig laten de meiden zich hier niet door van hun stuk brengen en staan ze meteen weer met volle moed aan de aftrap. Na de aftrap gaan de meiden er weer meteen tegenaan op zoek naar de gelijkmaker. Helaas zijn het toch weer de Kikkers die de bal veroveren en er met grote sprongen vandoor gaan richting ons doel. De meiden van Vep zetten nog wel overtuigend de achtervolging in, maar helaas….de Kikkers schieten de bal weer in het doel 0-2. Zo zal het nog een aantal maal gaan en de Kikkers lopen zelfs uit naar 0-4. Maar waar in het mannenvoetbal bij een 0-4 achterstand de koppies nog wel eens gaan hangen, is dat bij de meiden van Vep F 7 absoluut niet het geval. Er wordt ter vermaak van het publiek zelfs nog een handstand gemaakt door een van de meiden op het veld. Wat een super geweldige mentaliteit is dit zeg, daar kunnen een hoop volwassen voetballers nog wat van leren. Het spel gaat verder en de bal beland via een paar benen toch weer bij de Kikkers. De jongen van de Kikkers rent op het doel van Vep af en schiet de bal er wederom weer in, 0-5. Al snel na dit doelpunt fluit de scheidsrechter af. Uiteraard zijn er juichende en blije gezichten te zien bij de Kikkers omdat ze met 0-5 gewonnen hebben. Maar aan de kant van Vep zijn misschien nog wel blijere gezichten te zien. Deze meiden maakt het niet per se uit of ze nu winnen of niet, ze willen gewoon lekker voetballen met elkaar en plezier maken. En dat is precies wat zij vandaag weer gedaan hebben. Ze hebben niet alleen zichzelf vermaakt, maar hebben ook alle fans en omstanders laten zien waar het nu werkelijk om gaat in het voetbal. Het gaat er in het voetbal namelijk niet om dat je altijd wint, maar dat je plezier hebt in wat je doet en dat ze vandaag weer gelukt.

En zo stapten de meiden van Vep F 7 na een 0-5 achterstand toch nog als WINNAAR van het veld, als de MORELE WINNAAR dan welteverstaan. ………en Anna, hoe is het eigenlijk met Anna afgelopen..een paar minuten na de wedstrijd kregen de meiden het bericht door dat Anna was geslaagd voor haar zwemdiploma. Wat een supergoede prestatie zeg, GEFELICITEERD !!!!!!!!!!