Wat is het vroeg...

Het is vandaag zaterdagmorgen 11 maart, 7.15 . Hoe laat….? ja ,ja u leest het goed het is 7.15 in de ochtend. De meiden van Vep F7 moesten vandaag vroeg aan de bak. Voor dag en dauw werd er verzameld voor het hek van Vep. Ja, inderdaad voor het hek, want het was zelfs zo ontzettend vroeg dat het hek nog niet eens open was. Maar waar de ouders op de parkeerplaats nog even het laatste stukje slaap uit hun ogen wreven, daar waren de meiden al druk in de weer met een zelf bedachte warming-up in de vorm van tikkertje spelen om de boom heen.

Als iedereen (behalve Senna die had een feestje en mocht lekker uitslapen) even later aanwezig is, wordt er koers gezet naar Woubrugge toe. In Woubrugge aangekomen begint het zonnetje al lekker door te komen. Het publiek heeft er weer zin in en de meiden staan ook al te trappelen van ongeduld. Kortom, alle ingrediënten voor een lekker voetbalochtendje zijn aanwezig.

Zoals altijd gaan de meiden eerst richting kleedkamer voor een tactische bespreking door Vincent en Willem (Willem neemt vandaag waar voor Armand). Wat er is de kleedkamer wordt besproken is meestal strikt geheim. Maar…vandaag lekt er toch het een en ander uit. Het gerucht gaat namelijk dat er gevraagd is wanneer Vincent en Willem samen gaan kussen. Het antwoord op deze vraag is helaas bij het ter perse gaan van dit verslag nog niet bekend en zal waarschijnlijk ook niet bekend worden. Want zoals het gezegde luidt “what happens in the kleedkamer, stays in the kleedkamer”.

Terug naar de wedstrijd nu, Vep en VVW staan klaar om te beginnen, de scheidsrechter fluit en de wedstrijd begint. Meteen vanaf het begin is het Vep dat de toon zet. De meiden laten zien dat ze er zin in hebben en er wordt daarom ook fel gestreden. Maar ook VVW laat van zich horen en zet de druk er flink op. Het spel gaat over en weer en gaat redelijk gelijk op. Toch is het VVW uit Woubrugge dat de eerste echte kans krijgt. Via een paar spelers van VVW komt de bal bij hun voorhoede terecht. De spits van VVW pikt de bal op en schiet met een mooi gericht schot op het doel van Vep. De bal vliegt richting het doel. Maar hoe mooi dit schot ook was, de redding die daarna volgt is nog veel mooier. Met een snelle handbeweging, slaat Lisa de bal met 1 hand uit het doel. De verdediging werkt de bal daarna vakkundig weg en het gevaar is geweken. Deze aanval staat eigenlijk symbool voor een groot deel van de wedstrijd. VVW zal nog veel aanvallen en op het doel schieten. Maar telkens is het Lisa die de bal er als een profkeepster uit weet te halen, waarna de rest van Vep het gevaar uitschakelt door de bal verder weg te werken. De aanvallen gaan over en weer en Vep komt ook een aantal keer gevaarlijk dicht bij een treffer. Helaas is het toch VVW die als eerste weet te scoren. Een paar minuten later fluit de scheidsrechter en is het rust, ruststand 1-0 voor VVW. Na rust schieten de meiden van Vep weer als vanouds uit de startblokken. Er wordt goed positie ingenomen en er wordt geconcentreerd over gespeeld. Het spel ziet er goed uit en voor elke bal wordt gestreden. Helaas…hoe erg deze 2 teams ook aan elkaar gewaagd zijn, het is toch weer VVW die door een vervelend en misschien wel onsportief doelpunt (vanuit Vep gezien dan, en Vep heeft altijd gelijk) 2-0 voor komt. Niet veel later fluit de scheids af voor het einde van de wedstrijd. Een wedstrijd die gelijk opging en waar de 2 teams niet voor elkaar onder deden. Na het handen schudden vertrekken de meiden onder luid applaus van het publiek weer naar de kleedkamer toe. De meiden van Vep F7 hebben weer eens laten zien wat ze waard zijn, goed gespeeld meiden.