Wat een mooie 10 minuten…

Vandaag staat de wedstrijd tegen Udo uit Oegstgeest op het programma. De laatste ontmoeting met deze tegenstandster is nog maar 2 weken geleden. Voor Udo is dit een heel belangrijke wedstrijd, want zij kunnen deze week al kampioen worden. En dat ze dit kunnen is bij aankomst in Oegstgeest goed te zien, er is een hoop publiek, er zijn zelfs camera’s en er is een fotograaf aanwezig. Gelukkig laten de meiden van Vep zich hier niet door van de wijs brengen.

Aan alles zie je dat iedereen bij Udo er al van uit gaat dat dit een makkelijk gewonnen wedstrijd zal gaan worden. Maar meteen na het eerste fluitsignaal gaat Vep goed van start. Er wordt onmiddellijk flink druk gezet op de tegenstandsters wat resulteert in flink wat balbezit. Er wordt door Vep goed gecombineerd en het positiespel ziet er weer goed uit. Vep komt zelfs een aantal keer gevaarlijk voor het doel van Udo terecht. De keren dat Udo in de aanval gaat wordt deze aanval vakkundig gebroken door het goede verdedigingsspel van Vep.  Je kunt zien dat de speelsters Udo dit totaal niet verwacht hadden en eventjes compleet uit hun spel zijn gebracht. Door het felle en verrassende spel van Vep weten de meiden alweer op te schuiven richting het doel van Udo en krijgt Tessa nog een mooie mogelijkheid voor het doel. Helaas weet de keepster van Udo deze bal op het laatste moment nog te keren. Jammer…..maar wat een super goede begin van de  wedstrijd is dit zeg, wie had kunnen verwachten dat Vep dit Udo zo onder druk kon zetten.

Na 10 minuten lijkt Udo zich toch onder de druk van Vep uit te kunnen spelen en gaan zij volop in de aanval. Maar wat gebeurd er nu…..door een plotselinge windvlaag wordt de pen van de verslaggever uit zijn handen geslagen en verdwijnt tussen het hoge gras. Helaas kan er hierdoor  geen verslag van de rest van de wedstrijd gemaakt  worden en is het ook onmogelijk geweest om de eindstand te noteren. Gelukkig komt er toch nog iemand met een reserve pen aan en kan er nog net verslag gemaakt worden van de penalty’s.

De penalty’s gaan beginnen en het publiek verzameld zich rond het doel waar de penalty’s genomen gaan worden. De speelsters stellen zich in 2 rijen naast de bal op en zijn klaar om te beginnen. De keepsters nemen hun positie in, bij Vep staat deze wedstrijd Daisy op doel. Om de beurt nemen de speelsters een penalty. Daisy laat zien dat ze naast de handstand doen ook heel goed kan keepen en weet er een aantal ballen goed uit te houden. De speelsters van Vep laten op hun beurt weer zien waarom zij echte “penaltykanonnen” genoemd worden.  Na een mooie penalty reeks waar Vep haar schutters kwaliteiten weer eens getoond heeft fluit de scheidsrechter voor het definitieve einde van de wedstrijd. Zo komt er dan een einde aan een wedstrijd waarin we misschien wel een van de beste 10 minuten van het seizoen gezien hebben en een bijna perfecte penalty reeks. De meiden hebben nog maar een paar wedstrijden te gaan dus snel op naar volgende week.