Je kan niet altijd winnen

Vandaag mochten de meiden van Vep F7 aantreden tegen de jongens van Siveo uit Zegveld. Zoals gebruikelijk wordt er weer verzameld voor de kantine van Vep en als iedereen aanwezig is wordt er vertrokken richting Zegveld. Daar aangekomen duiken de speelsters en trainers de kleedkamer in en vertrekt het meegereisde publiek richting de kantine voor een lekker bakkie koffie. Na een paar minuten komen de meiden uit de kleedkamer en onder aanvoering van de trainers betreden zij het veld. Zo te zien zijn ze er helemaal klaar voor, de shirts in de broek de haren in een staart en de voetbalschoenen strak aangetrokken. Als ook de tegenstander er klaar voor is blaast de scheidsrechter op zijn fluit en kan de wedstrijd beginnen. Zoals altijd gaan de meiden goed van start en proberen de tegenstander meteen onder druk te zetten. Alleen heeft de tegenstander zich ook goed voorbereid op deze wedstrijd en geven zij de meiden goed partij. Het spel gaat in het begin gelijk op en beide teams krijgen een paar keer de kans om een doelpunt te maken. Helaas lijkt het er op dat Siveo steeds meer de overhand begint te krijgen en lijkt de wedstrijd te kantelen in het voordeel van Siveo. Na een paar minuten gebeurd dan ook het onvermijdelijke en weet Siveo zelfs als eerste te scoren 1-0. Meteen na de aftrap proberen de meiden de wedstrijd weer naar zich toe te trekken en gaan in de aanval. De bal wordt goed over gespeeld en deze aanval ziet er dan ook veelbelovend uit. Met de bal aan de voet dribbelt Jorja naar voren toe en krijgt zelfs de kans om op doel te schieten. Helaas wordt de bal knap uit het doel gehaald door de sterk spelende keeper van de tegenstander. Meteen daarna is het toch weer Siveo die de aanval opent en na een paar minuten wederom weet te scoren 2-0. Het zit de meiden van Vep deze wedstrijd niet mee, wat ze ook proberen ze komen er niet doorheen. Bij elke door Vep opgezette aanval staan de spelers van Siveo goed opgesteld en weten op deze manier de meeste aanvallen af te slaan. Ook de tweede helft staat Siveo weer goed opgesteld en weten zij de wedstrijd redelijk goed te controleren. Ze weten zelfs nog een aantal keer te scoren voordat de scheids fluit voor het einde van de wedstrijd. De eindstand is dan ook “nog wat”-0 voor Siveo. Maar de wedstrijd is nog niet helemaal ten einde, voordat er officieel handen kan worden geschud moeten er natuurlijk nog penalty’s genomen worden.
De keeper van Siveo neemt vol zelfvertrouwen plaats tussen de palen. Je ziet hem denken, die penalty’s van die meiden… dat wordt een makkie. Maar niets is minder waar, achter elkaar vliegen de ballen hem om de oren. De ene bal vliegt nog harder achter de keeper van Siveo in het doel als de andere. Wat een schotkracht zit er toch in die meiden van Vep. Uiteindelijk weten de meiden de penalty’s winnend af te sluiten. Nu is de wedstrijd echt ten einde en kan er sportief handen worden geschud. De spelers van Siveo vertrekken weer richting de kleedkamer en de meiden van Vep die storten zich weer op belangrijkere zaken….namelijk het speeltuintje naast het veld.
Volgende week staat al weer een van de laatste wedstrijden op het programma,  dus op naar volgende week.