Het begin van een nieuw seizoen….

Ja ja, u leest het goed vandaag start voor de meiden van Vep F4m het nieuwe voetbalseizoen. Het seizoen gaat meteen flitsend van start met een zware wedstrijd tegen BE FAIR uit Waddinxveen. Net als vorig seizoen zijn de meiden van Vep weer ingedeeld in een loodzware competitie waar ze weer zullen moeten vechten voor elk punt en moeten laten zien wat ze waard zijn. Ja het zal geen gemakkelijk seizoen worden…….maar als er iets is wat de meiden vorig jaar hebben laten zien is het wel dat zij voor niets en niemand bang zijn en in alle situaties stuk voor stuk hun “vrouwtje” staan. En zitten ze er toch wat doorheen, dan zal ook dit seizoen het trouwe publiek weer voor ze klaarstaan om hen te steunen en vooruit te schreeuwen.
Dus Be FAIR en alle andere teams wees gewaarschuwd….de meiden van Vep zijn weer er klaar voor !!!!
Dan is het nu toch eindelijk zover, de wedstrijddag kan beginnen. Om 9.30 wordt er verzameld voor de kantine van Vep. Een voor één druppelen de meiden binnen. Gelukkig hebben alle meiden de fantastische transferaanbiedingen die ze ongetwijfeld in deze zomerstop hebben gehad van andere grote clubs uit woerden en omstreken kunnen weerstaan en staan ze weer als een compleet team bij elkaar. Wel zijn er ten opzichte van vorig seizoen wat trainingswissels geweest en Vep wordt nu gecoacht door Ramon, Vincent en Rob.
De klok slaat ondertussen 10 keer en het is tijd om te beginnen. Na in de kleedkamer nog een laatste keer de tactiek doorgenomen te hebben is dan echt eindelijk het moment daar waar iedereen weken naar heeft uitgekeken. De kleedkamerdeur zwaait open en daar zijn ze dan….de meiden van Vep F4 komen gezamenlijk de kleedkamer uit om samen op weg te gaan naar weer een heel mooi seizoen. “Let the game begin” De scheidsrechter pakt zijn fluit en fluit voor het begin van waarschijnlijk weer een legendarisch seizoen. Meteen na het fluitsignaal neemt Vep haar posities in op het veld. De meiden zijn vol vuur, het lijkt wel of zij de hele zomer al hun energie gespaard hebben voor dit moment. Het is dan ook Vep dat meteen de aanval opent. En hoe…!!! Als een collectief schuiven ze telkens iets op naar voren. Waar in het verleden de bal weleens op goed geluk naar voren werd geschoten zie je duidelijk dat de meiden nu ook meer met hun hoofd voetballen. Ze kijken goed om zich heen waar hun medespeelsters staan en schieten de bal ook echt bewust naar elkaar over. Ja ja, de eerste driehoekjes van het seizoen zijn een feit. Je kunt vanaf de kant goed zien dat de meiden echt gegroeid zijn. Door de snelle combinaties op het veld is het daarom ook niet vreemd dat de eerste kansen voor Vep zich al vroeg in de wedstrijd aanbieden. De bal gaat van voor naar achter en weer terug en een aantal keer komt de voorhoede van Vep gevaarlijk dicht bij een doelpunt. Helaas staat de keeper van BE FAIR een paar keer met geluk op de goede plek en weet zo de bal telkens weer uit het doel te halen waardoor het 0-0 blijft. Maar de meiden laten zich hier niet door van de wijs brengen. Integendeel zelfs… De Vepmachine draait op volle toeren en de meiden zijn nu echt op stoom. Keer op keer wordt BE FAIR verrast door het goede samenspel en Vep zal nog vaak gevaarlijk voor hun doel verschijnen. Helaas (of eigenlijk kun je niet van “helaas” spreken na zo een fantastische eerste helft) weet Vep niet te scoren en gaan ze met 0-0 de rust in. De 2e helft bijt BE FAIR iets meer van zich af en weet een aantal keer goed door te stoten richting het doel van Vep. Maar…gelukkig gaan onze keepster en verdediging door waar ze vorig jaar mee geëindigd zijn, namelijk het uitschakelen van aanvallen van de tegenstander. Dan, na nog een paar mooie acties over en weer fluit de scheids voor het einde van de wedstrijd. Het einde van de allereerste wedstrijd op de allereerste dag van de competitie. Het gezegde luid dat “behaalde resultaten geen garantie zijn voor de toekomst”, maar afgaande op deze wedstrijd en de inzet die van al deze meiden afspat kunnen we de toekomst met een gerust hart tegemoet treden.
En zoals gezegd in het begin van dit verslag, zal dit inderdaad een heel zware competitie te worden….maar dan wel voor de tegenstanders van deze meiden van Vep !!!!! Volgende week is Olympia de tegenstander, dus op naar volgende week.
Ps. De redactie is te gehore gekomen dat we een nieuw lid mogen verwelkomen genaamd Silke. Dus bij deze namens heel Vep WELKOM SILKE