Veerkracht!!

Vandaag is het zaterdag 24 september en staat de wedstrijd tegen Ona uit Gouda op het programma. Rond 9.30 wordt er weer zoals vanouds verzameld bij Vep. Aan alle gezichten van de meiden is af te lezen dat ze er weer veel zin in hebben. Je kunt zien dat ze er op gebrand zijn om de wedstrijd van vorige week die net aan met 12-1 verloren ging recht te zetten. Er is daarom deze week weer erg hard getraind om hun techniek en hun samenspel weer verder de perfectioneren. Of het de meiden gelukt is om zich te revancheren en of 1 week genoeg is geweest om alle puntjes weer verder op de i te zetten zullen we daarom maar snel gaan bekijken. Het is namelijk ondertussen alweer 10 uur geweest en de hoogste tijd om te beginnen. De meiden komen onder leiding van de trainers de kleedkamer uit gevolgd door in hun kielzog de altijd aanwezige grote schare trouwe fans. De meiden (en Alexander en Kian zij vallen deze week in) nemen hun posities in op het veld, tegelijkertijd neemt het publiek plaats naast de zijlijn. En dan…. “fuuuut”, ja hoor de wedstrijd is begonnen.

Het is Ona die aftrapt, en tegen alle verwachtingen in is het ook Ona dat de bal meteen goed rond speelt. Het wordt al snel duidelijk dat er een paar hele snelle jongetjes rondlopen bij de tegenstander en die ook nog eens over een hard schot beschikken. Het is ook Ona dat in het begin van deze wedstrijd veel het balbezit heeft. De bal komt daarom ook al binnen een paar minuten voor het doel van Vep terecht, waar een tegenstander volledig vrij staat en de bal zonder al te veel probleem in het doel van Vep kan schieten.  0-1 achter, dit hadden de meiden toch niet verwacht. Ook aan de kant is de spanning letterlijk te voelen. Het zal toch niet zo zijn dat we er weer in trappen. Kom op meiden…dit is jullie zaterdag, jullie veld, dit is jullie moment, het moment waarvoor jullie zo hard voor getraind hebben, zet m op !!! De bal wordt uit het doel gehaald en de meiden maken zich klaar om op hun beurt af te trappen. Maar waar een aftrap na een doelpunt meestal betekend dat een wedstrijd weer verder gaat waar die was gestopt, lijkt er hier iets heel anders gaande. Het lijkt er wel op dat er met deze aftrap een startschot wordt gegeven voor het begin van een heel nieuwe wedstrijd. Alsof de meiden van Vep hebben besloten dat dit inderdaad hun zaterdag is en dat dit zeer zeker hun moment gaat worden. Alsof er geen tegenstander in de buurt is bewegen de meiden over het veld heen. Er wordt op een manier overgespeeld alsof het professionele voetballers zijn. De bal gaat van link naar recht en dan weer naar het midden toe.

Ja, Ja de meiden zijn nu echt op dreef. De ene aanval over de flanken is nog niet afgelopen of er volgt alweer een andere aanval over de zijkant. Je kunt zien dat de meiden hier ook hard op getraind hebben en dat er ook echt een idee achter zit. Het niet maar wat lukraak naar voren schieten, maar het zijn echt goed opgezette aanvallen. De bekroning voor dit goede spel kan dan ook niet lang op zich laten wachten en de onvermijdelijke gelijkmaker valt daarom al snel. 1-1, dat ziet er een stuk beter uit en niet eens doordat ze nu gelijk staan in doelpunten, maar wel door het feit dat ze nu zonder schroom laten zien waar ze toe in staat zijn als ze met zijn allen hun schouders eronder zetten. Maar waar je zou kunnen verwachten dat bij een 1-1 het gas een beetje terug genomen zou worden is dit in het geval van Vep niet aan de orde. Nee, de meiden voelen aan alles dat er hier op deze zaterdag in september meer te halen valt dan een 1-1. De Vep trein dendert daarom gewoon nog even verder…op weg naar meer. Naast een hoop hele mooie aanvallen over de zijkanten waar alle veldspelers bij betrokken waren , werd het publiek ook nog op een andere aanval getrakteerd. De aanval van achteruit. Deze aanval begon als volgt: met een harde en lange uitrap schopte Liza de bal richting het midden van het veld waar onze middenvelders en spitsen de bal dan snel konden oppikken. Na wat mooi en technisch draai en kapwerk lukte het onze spitsen zelfs om deze aanval te bekronen met een doelpunt 2-1. Dit zou natuurlijk al een fantastisch eindresultaat maar wie weet komt er nog meer. En ja hoor, er kwam nog meer…. In de slot fase van de wedstrijd was het wederom Vep die na weer een prachtig opgezette aanval scoorde en de eindstand van 3-1 op het scorebord zette.   De meiden en Kian en Alexander kunnen weer met een goed gevoel terugkijken op een nog beter gespeelde wedstrijd.

Volgende week moeten we uit naar Jodan Boys, dat beloofd weer een spannende wedstrijd te worden, dus hard trainen deze week en dan zullen we die Boys weer eens laten zien waar echt meiden toe in staat zijn.

p.s Alaxander en Kian, namens heel Vep JO9-4 wil ik jullie bedanken voor jullie fantastische inzet.