Een stap voorwaarts

Vandaag mogen de meiden van Vep het op nemen tegen de Jodan Boys uit Gouda. Ze zijn er zoals altijd weer helemaal klaar voor. Wat opvalt is dat de meiden dit seizoen een grote stap voorwaarts hebben gezet wat betreft ontwikkeling en inzicht in het spelletje. Ook vandaag was dit weer goed te zien. Nadat de wedstrijd nog maar een paar minuten van start was gegaan kregen de meiden van Vep al een grote mogelijkheid om op voorsprong te komen. Een afgeslagen bal van de zijde van Jodan Boys belande plotsklaps bij de voorhoede  van Vep die zich geen moment bedacht en verwoestend uithaalde. Helaas miste dit schot net het doel. Gelukkig voor Vep was het een paar minuten later dan toch raak en wisten de meiden zichzelf met een doelpunt te belonen voor hun goede spel. Na wederom een mooie assist vanuit achterin was het dit keer de spits van Vep die zichzelf met een aantal mooie kap en draai bewegingen vrij speelde in het strafschopgebied van de tegenstander. Dit keer stond het kompas goed afgesteld en werd het net snel gevonden. 0-1. Naar mate de wedstrijd voortduurde wist Jodan Boys zich iets meer terug te vechten in de wedstrijd. Ook  wisten zij nog wat mogelijkheden te benutten, wat de stand na driekwart wedstrijd op 2-1 voor Jodan Boys zette. Een paar minuten later was het toch weer Vep die van zich liet horen en die 10 minuten voor tijd een spannende 2-2 op het scorebord liet noteren. In de  laatste 10 minuten van de wedstrijd was het vooral Vep die nog vol op kansen kreeg om de wedstrijd in hun voordeel te beslissen. Maar zoals de eeuwen oude voetbalwet luidt, als jij je kansen die je krijgt niet benut doet de tegenstander dat wel (hoe onterecht ook soms). En zo geschiede…Jodan Boys wist nog 2 keer te scoren wat de stand op een wat vertekende 4-2 bracht.
Helaas duurde de wedstrijd dus net iets te kort (of te lang) om winnend af te sluiten, waardoor de jacht op alweer de derde !!!! competitiezege voortgezet word.  Volgende week nemen we het op tegen Groeneweg uit Zevenhuizen. Dit zal weer een hele nieuwe wedstrijd worden met nieuwe kansen en mogelijkheden, tot volgende week.