Een venijnig (Meisjes) staartje

Vandaag staat alweer de allerlaatste wedstrijd van de meiden van Vep F4 op het programma. Na vandaag zullen de meiden en natuurlijk ook de ouders even twee weken lekker kunnen uitrusten op zaterdagochtend. Maar zo ver is het nog niet, want de meiden hebben vandaag eerst nog een missie te verrichten. De jacht naar de 3e seizoensoverwinning is namelijk nog volop gaande en vandaag zijn de meiden van plan om deze 3e overwinning binnen te slepen. Helaas zijn Ise en Ramon vandaag afwezig, dus zal Vep dubbel zo hard moeten werken om de overwinning binnen te halen. Gelukkig zijn er goede vervangers opgeroepen om de stellingen te verdedigen, Rosalie zal Ise vervangen in het veld en Vincent zal Ramon langs de lijn vervangen als coach. Maar genoeg achtergrondinformatie nu…

Laten we gaan kijken wat er in de wedstrijd allemaal gebeurd is. De wedstrijd begint en de 2 teams gaan alle twee goed van start.  Na een goede openingsfase van Groeneweg, waarin de Zevenhuizers met 2 gevaarlijke aanvallen erg dicht bij de openingstreffer van de wedstrijd zijn krijgt Vep steeds meer grip op de wedstrijd. De aanvalstactiek van Vep gaat steeds beter lopen. Met name de aanvallen via de lange bal van achteruit op de voorhoede van Vep maken het de verdediging van Groeneweg erg lastig. En na een paar mooie aanvallen die helaas 1 keer op de paal en 1 keer op de voet van de keeper uiteen spatte, is het in de 15e minuut dan toch eindelijk raak. De bal beland via een stuiterbal van de scheidsrechter voor de voeten van de spits van Vep die na een lange sprint richting vijandelijk doel prachtig in de hoek raak schiet. 0-1 voor Vep. Met elke wegtikkende minuut neemt Vep de volledige controle op het veld over. De jongens en meisjes van Groeneweg worden door de meiden van Vep van het kastje naar de muur gestuurd en de volgende aanval kan dan ook niet lang op zich laten wachten. En ja hoor, in de 22e minuut is dan weer eindelijk weer zo ver. Na wederom een mooi opgezette aanval van achteruit beland de bal  op het middenveld van Vep die met een prachtige steekpass de spits alleen voor de keeper zet waarna deze de bal moeiteloos achter de keeper van Groeneweg kan schieten. 0-2. Een paar minuten na dit doelpunt fluit de scheidsrechter voor de rust.

Als de meiden de limonade op hebben wordt de wedstrijd weer hervat. Maar hoewel Vep de eerste helft duidelijk de betere van de twee was, lijkt het wel alsof Groeneweg besloten heeft om zich toch niet helemaal weg te laten spelen op hun eigen gras en voor hun eigen publiek. Met een paar snelle acties weten zij Vep te verrassen en weten zij zelfs tweemaal in korte tijd het doel van Vep te vinden. Waardoor er  een spannende 2-2 op het scorebord valt te noteren. Maar dan is het tijd voor misschien wel een van de meest bijzondere doelpunten ooit gemaakt op de amateurvelden.  Met nog een paar minuten op de klok is het Vep die in balbezit is. 2-2 op de klok en nog een paar minuten te gaan, zal het Vep lukken om deze wedstrijd waarin zij zo goed begonnen en een groot deel van de wedstrijd controleerden ook daadwerkelijk winnend af te sluiten. De meiden doen in ieder geval hun uiterste best en na wat mooie balcontacten over en weer weet de verdediging van Vep de lange bal te geven op wederom de spits van vep. Die zich op haar beurt weer met al haar laatste krachten langs de verdedigers van Groeneweg wurmt en zo begint aan de laatste sprint van deze laatste ochtend op de laatste dag van de laatste wedstrijd van deze competitie voor hun allerlaatste kans om de overwinning mee naar Woerden te nemen (Gelukkig staat er dus verder helemaal geen druk op deze aanval).

De enigste horde die Vep nu nog in de wegstaat om als winnaar van het veld af te lopen is de keeper van Groeneweg. Maar waarschijnlijk door de goede laatste fase van Groeneweg had de keeper zoveel vertrouwen gekregen in zijn ploeggenoten dat hij besloten had om de rest van de wedstrijd liggend op zijn rug in het gras, lekker genietend van het zonnetje door te brengen. Niet bewust meer van de spannende voetbalwedstrijd die om hem heen werd uitgevochten. Nee, het enigste wat die ochtend nog voor hem telde was hijzelf, het gras en het genieten in de zon. Wat kan het leven toch eigenlijk mooi en simpel zijn. Helaas voor hem en voor zijn team had hij daar beter nog even mee kunnen wachten tot na de wedstrijd. Nu was het namelijk voor de spits van Vep een koud kunstje om hem zo voorbij te lopen en de bal met een groot gemak achter hem in het net te leggen en er zo 2-3 voor Vep van te maken.   Met nog maar een paar minuten op de klok is de laatste en zelfs al de 3e competitieoverwinning nu echt binnen handbereik. En ja hoor..een paar minuten later fluit de scheidsrechter af en kan het feest losbarsten. Vep heeft gewonnen en is daarmee op een prachtige 4e plek geëindigd in deze toch wel zware competitie. Complimenten meiden !!!!  de volgende 2 weken zal er niet gevoetbald worden, dus geniet van jullie vrije zaterdagochtend en tot over 2 weken.