Een echte derby

Vandaag stond de wedstrijd der wedstrijden op het programma. Er werd namelijk niet zomaar tegen een tegenstander gespeeld, nee vandaag was het Vep tegen Vep. De jongens tegen de meisjes of de meisjes tegen de jongens, het is net vanuit welke kleedkamer je dit bekijkt. Vandaag hadden de meiden de mogelijkheid om voor eens en voor altijd te laten zien dat ze niet voor de jongens onder hoefden te doen. Er werd daarom ook op volle sterkte begonnen aan de wedstrijd. Met een goed gevoel betreden de meiden van Vep het veld, van plan om de jongens eens een lesje in voetbal te geven.

Helaas is er na een paar minuten voetballen weinig over van dit plan. Het is het jongens team van Vep dat meteen de overhand neemt. In de eerste minuten van de eerste helft weten ze daardoor al een aantal keer tot scoren te komen. Wat de meiden ook proberen de eerlijkheid gebied te vertellen dat ze elke keer net een stapje te laat komen. De Jongens van Vep zijn dan wel een stuk kleiner in lengte, in felheid overklassen ze ze de meiden keer op keer. Het is daarom ook niet verwonderlijk dat de meiden met de rust al met een flink aantal doelpunten achter staan. Op zich gaat het natuurlijk niet om het winnen of om de doelpunten, maar vandaag is het toch wel jammer.

De meiden staan namelijk niet zo zeer achter omdat ze zoveel slechter kunnen voetballen, nee het komt dit keer vooral omdat het ontbreekt aan scherpte en de absolute wil om de bal te willen hebben. Er wordt wel achter de tegenstander aangerend maar er wordt net iets te snel opgegeven waardoor de jongens te veel kansen krijgen en deze helaas ook verzilveren. Toch laten de meiden af en toe nog wel een glimp van zichzelf zien. Een aantal malen wordt er wel gevochten om de bal en dan bleek dat als de meiden zich er echt voor inzetten ze een heel stuk meer kunnen als zij nu hebben laten zien. Helaas is het resultaat na het laatste fluitsignaal een 13-0 overwinning voor de jongens. De jongens hebben dan deze keer wel gewonnen, maar  het positieve aan deze uitslag is wel weer dat het alleen maar beter kan.

Volgende week mogen we naar Zegveld om het op te nemen tegen de jongens van Siveo. Dus laten we er maandag en woensdag weer hard tegen aan gaan  op de training en dan zullen we er met zijn allen voor zorgen dat de rest van het seizoen ons seizoen gaat worden. De afgelopen 2 wedstrijden zaten dan wel even tegen, maar vanaf zaterdag wordt de weg omhoog weer ingezet. Tot zaterdag……….