Goed gespeeld, net niet gewonnen…

Na weer een week hard getraind te hebben traden de meiden van VEP deze ochtend aan in Woerden tegen Woerden. We zouden dus in dit geval wel kunnen spreken van een zekere stadsderby. Gelukkig was het team bijna helemaal op oorlogssterkte. Helaas ontbraken wel Jorja en Jasmijn, maar hun afwezigheid werd opgevangen door de inzet van Danielle.

Als iedereen er klaar voor is, dat wil zeggen als en de teams staan opgesteld en het publiek hun keel heeft geschraapt kan de derby van Woerden eindelijk beginnen. Meteen na de aftrap neemt VEP het heft in handen. Met een aantal fraai gecombineerde aanvallen weet VEP een aantal keer gevaarlijk dicht bij de openingsgoal van de wedstrijd te komen. Maar ondanks het aantal kansen dat de meiden krijgen weten ze deze vooralsnog niet te verzilveren. Ondertussen is sc Woerden iets harder gaan spelen, de frustratie aan de kant van Woerden om het goede spel van VEP drukt zich dan ook uit in een aantal harde overtredingen op de speelsters van VEP. Door deze verandering van speelwijze komt Woerden iets meer in de wedstrijd.  Het is daarom ook niet verwonderlijk dat de kansen zich ineens aan beide zijden van het veld voordoen. Maar ondanks de goede openingsfase van VEP is het dan toch Woerden die de wedstrijd openbreekt door als eerste het net te vinden. Ondanks dat het scorebord nu een voorsprong voor Woerden aangeeft in doelpunten is dit niet terug te vinden in het spelbeeld.

Op het veld is het namelijk toch VEP dat het meeste initiatief neemt tot het plaatsen van aanvallen. Helaas voor VEP smoren deze aanvallen telkens door pech in de verdediging van Woerden, waardoor de aansluitingstreffer uit blijft. Maar  zoals je altijd zal zien….net nu VEP zo goed in de wedstrijd zit is het dan toch Woerden die in het tijdsbestek van een paar minuten een aantal keer tot scoren weet te komen, waardoor er een vertekende score van 3-0 op het scorebord verschijnt. Toch laten de meiden zich hier niet door van de wijs brengen en gaan zij op zoek naar de aansluitingstreffers. De laatste fase van de wedstrijd is het dan ook alles of niets. Maar wat VEP ook probeert, het zit ze vandaag echt niet mee en de bal wil er gewoon niet in… Na nog een goede paar laatste minuten, waarin het toch weer VEP is die in de aanval is fluit de scheidsrechter af en staat er een geflatteerde 5-0 op het scorebord. Met een beetje meer geluk hadden de meiden van VEP vandaag winnend het veld afgelopen. Maar met een geweldige aanvallende voetbalshow vol doorzettingsvermogen hebben de meiden van de F4 het publiek toch een fantastische ochtend bezorgd.

Volgende week spelen thuis tegen Esto en gaan we op jacht naar onze 2e overwinning van deze competitie……