Met opgeheven hoofd van het veld…

Eindelijk was het dan weer zover, na een afwezigheid van een aantal weken stonden vandaag toch echt alle seinen op groen en kon er eindelijk weer GEVOETBALD worden. De meiden reisden vandaag af naar het mooie plaatsje Bodegraven om het op te nemen tegen de jongens van Esto. Aan alle gezichten te zien had iedereen er weer veel zin in. Senna kon er vandaag helaas niet bij zijn en daarom was er vandaag een nieuw gezicht te bewonderen op het veld namelijk Thirza. Maar…echt heel nieuw was Thirza natuurlijk ook weer niet, want op woensdag is zij altijd al van de partij op de training.

 
Maar goed, tot zover de voorstelronde. Er werd eindelijk weer gevoetbald dus nu willen we ook wel weten hoe de wedstrijd verlopen is. Nou daar komt die dan: Na de niet te onderschatte technische aanwijzingen van de coachen Ramon en Rob vloog de kleedkamer deur open en stormde er een stroom van energie de kleedkamer uit op weg naar het veld.  Nadat de aftrap genomen was werd al snel duidelijk dat dit wel eens een heel mooie wedstrijd zou kunnen gaan worden. Vanaf de eerste minuut was het namelijk Vep die meteen de mouwen op zou stropen. Weken lang is er in de kleedkamer gewezen op het feit dat de meiden veel meer in hun mars hebben dan ze vaak laten zien. Want dat de meiden kunnen voetballen dat stond natuurlijk allang vast, maar het  puzzelstukje wat er al die tijd ontbrak was felheid en de echte wil om de bal te willen hebben. Nou…met trots mag ik u allen vermelden dat de meiden dat laatste puzzelstukje vandaag toch echt hebben gelegd. Vandaag was de puzzel compleet en klopte alles van a tot z. Waar de meiden voorheen nog wel eens voorbij gelopen werden door de jongens van de tegenpartij, was dit vandaag geenszins het geval. Elke keer als er weer een tegenstander voorbij de linies van Vep probeerde te komen werd hij achterna gezeten door een ontketende Vepster die pas op zou geven als zij of de bal had veroverd of de tegenstander en bal onschadelijk gemaakt had. Keer op keer stond de verdediging van Vep haar vrouwtje bij het afstoppen van de spitsen van Esto. 

Maar niet alleen verdedigend stond het elftal van Vep als een huis. Ook in de opbouw lieten de meiden heel mooie dingen zien. Wanneer de middenveldsters van Vep de bal hadden werd deze niet maar meteen naar voren geschoten, nee de bal werd eerst goed aangenomen met de binnenkant voet waarna er gekeken werd en dan pas gepast. Door de scherpe passen vanaf het middenveld kreeg de voorhoede van Vep veel kans om gevaarlijk te worden voor het doel van Esto. Helaas voor Vep bestond niet het hele elftal van Esto uit jongens, de keepster van hen was namelijk een meisje. En zoals we bij Vep al jaren weten…meiden kunnen een stuk beter voetballen dan jongens. Het was dan ook de keepster van Esto die helaas een aantal keer een doelpunt van Vep in de weg stond. Gaandeweg kreeg Esto iets meer vat op de wedstrijd en zagen zij ook kans om op hun beurt een aantal keer gevaarlijk te worden voor het doel van Vep. Door een paar gelukjes wisten ze deze mogelijkheden zelfs om te zetten in doelpunten. Maar waar Esto in doelpunten in het voordeel was, was dit in het spelbeeld totaal niet terug te zien.

Nee, vandaag was het toch echt de ochtend van Vep. Voor elke centimeter werd gevochten en glipte er eens een tegenstander doorheen dan werd die weer opgevangen door een andere vepster die goed rugdekking gaf. Het kon ook niet anders of de strijd en felheid die de meiden op de mat legden sloeg over op het publiek die juichend langs de kant de meiden stond aan te moedigen. Gedragen door het enthousiasme van het publiek luidde de meiden weer de volgende aanval in. Nadat Liza de bal naar voren geschoten had was het Anna die met de bal aan de voet richting het doel van Esto dribbelde. De tegenstanders die haar op de hielen zaten werden goed afgeschermd door de andere meiden van Vep waardoor Anna recht op het doel af kon gaan. Net toen de keepster van Esto uit wilde komen loste Anna een verwoestend schot op het doel en schoot de bal achter de keepster in de touwen. Vreugde en blijdschap maakte zich meester bij het publiek en bij de meiden op het veld, er was gescoord !!!! Geweldig, maar nog beter was dat er niet alleen maar een doelpunt was gevallen, nee dit doelpunt was gevallen na hard werken en heel veel doorzettingsvermogen. Een duidelijke beloning voor de strijd die zij deze wedstrijd hebben geleverd. Toen de scheidsrechter een paar minuten later affloot stond er een 5-1 op het scorebord.


Esto had meer doelpunten gemaakt, maar…Vep had nu al de mooiste overwinning van het hele seizoen behaald, namelijk een overwinning op zichzelf !!! De meiden hebben vandaag namelijk laten zien dat zij weldegelijk als echte meiden kunnen strijden. En dat als zij hun voorzichtigheid aan de kant zetten en als een fel en compleet team op het veld staan zij tot heel veel moois in staat zijn.   Volgende week is Oudewater aan de beurt. Wat de uitslag zal worden is niet te voorspellen, maar 1 ding weet ik wel en dat is dat de meiden van Vep er weer klaar voor zullen zijn !!!