Passie ontbreekt

Vandaag staat alweer de 2e competitie wedstrijd voor de meiden van de MO11 op stapel. En dit zal niet zomaar een wedstrijd zijn, nee vandaag moeten de meiden het meteen opnemen tegen de koploopster. Gelukkig hebben de meiden het voordeel van een thuiswedstrijd en afgaande op vorige week beloofd het een mooie wedstrijd te worden. Het is inmiddels 10 uur en de wedstrijd kan beginnen. Na het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter gaat Vep meteen goed van start. Er wordt goed samengespeeld en het veld wordt goed breed gehouden. Na een aantal kansjes over en weer in de eerste 10 minuten zijn het toch de meiden van Vep die de partij naar zich toe proberen te trekken. Ja, de meiden zijn echt van plan er weer een mooie wedstrijd van te maken.

Helaas, zoals iedereen misschien wel weet lopen plannen niet altijd zoals je hoopt dat ze zullen verlopen. Een paar minuten later is het namelijk Olympia wat het initiatief overneemt en de wedstrijd naar zich toe trekt. Wat Vep ook probeert, keer op keer zijn ze net een stapje te laat bij de bal. Het is niet eens zo dat Olympia echt de sterren van het veld speelt, nee het is meer zo dat het aan de kant van Vep het af en toe ontbreekt aan scherpte en aan de wil om echt de bal te willen hebben. Waar de meiden op het eind van vorig seizoen tegen de jongens uitblinkten in hun enorme passie en felheid, lijkt het nu of ze deze passie op sommige momenten in de kleedkamer achter hebben gelaten.

Hoewel er met vlagen mooie momenten in het spel van Vep zitten wordt er te veel onnodig balverlies geleden en wordt er te vaak met de tegenstander meegelopen en te weinig het duel gezocht. Het is daarom ook niet verwonderlijk dat Olympia daardoor een aantal maal tot scoren weten te komen. Op zich is het natuurlijk helemaal geen schande om te verliezen van een sterkere tegenstander, maar verliezen van jezelf dat is een ander verhaal. Afgaande op vorig seizoen en zelfs vorige week weet iedereen dat de meiden veeeeeel meer in hun mars hebben dan ze nu laten zien. Als deze meiden er namelijk echt met zijn allen achter gaan staan en er echt voor willen dan kunnen ze bijna iedereen de baas zijn. Maar ja, je kan uiteraard niet altijd pieken….  

Inmiddels heeft Olympia er ondertussen alweer 5 gemaakt en ziet het er niet helemaal naar uit dat de meiden dit nog snel in zullen gaan lopen. Als de scheidsrechter dan ook affluit voor de wedstrijd staat er helaas een 0-5 voor Olympia op het scorebord. Uit de perfect genomen penalty reeks van de meiden na de wedstrijd blijkt dat er toch nog genoeg pit in de meiden zit om met veel vertrouwen weer toe te leven naar volgende week. We gaan er op de training gewoon weer hard tegen aan zodat we volgende week weer de echte passie en felheid kunnen tonen waar deze meiden van Vep zo om bekend staan.   Tot volgende week…..