Er hangt wat in de lucht

Vandaag is het zaterdag 4 november en de meiden van de mo11 kwamen vandaag naar Vep toe voor een thuiswedstrijd tegen de meiden van Spirit.

Op zich begon deze zaterdag als alle anderen zaterdagen, ongetwijfeld waren alle meiden deze ochtend ook weer opgestaan met het plan om er weer een fantastische voetbaldag van te maken. Maar net voordat wij zelf de deur uit wilden gaan zagen we nog net op het journaal dat er boven Woerden in de buurt van het sportcomplex van Vep iets heel vreemds in de lucht was waargenomen. De experts konden dit verschijnsel ook niet goed verklaren, het geen wat in de lucht hing was zelfs zo dichtbij dat je het zelfs bijna kon ruiken…

Maar goed, er moest ook gevoetbald worden dus op naar Vep. Toen alle meiden na een paar minuten aanwezig waren werd er koers gezet richting de kleedkamer voor de nodige voorbespreking. Maar net voor iedereen naar de kleedkamer toe wilden gaan was het mysterieuze ding dat in de lucht hing plotseling weer zichtbaar, het leek zelfs wel telkens dichterbij te komen.

Terwijl de meiden zich omkleden begonnen de mensen die bij Vep stonden drukdoende te speculeren wat dit nu toch zou kunnen zijn. Mensen stootte elkaar aan en zeiden “zal het dan toch, het zal toch niet heh, is het dan toch mogelijk…” langzaam aan begon het mysterie zich te openbaren en ja hoor, toen de meiden eenmaal onder aanvoering van hun nieuw gekroonde aanvoerster Anna de kleedkamer uit kwamen was het voor iedereen ondertussen wel duidelijk, wat in de lucht hing leek toch verdacht veel op een mogelijk naderende overwinning van de Vep Leeuwinnen. En door de motivatie die van de meiden afspatte was die overwinning zelf al zo dichtbij dat je hem al bijna kon ruiken. Nou met deze voortekenen kan het toch bijna niet meer mis gaan zou je denken !!!

Toen de wedstrijd eenmaal begon leek het er in de eerste paar minuten op dat de twee teams toch behoorlijk aan elkaar gewaagd zouden zijn. Dit kon dan toch nog ineens een verassend spannende wedstrijd gaan worden. Maar gelukkig.…al na een paar minuten spelen gooiden de meiden van Vep werkelijk alle remmen los. De meiden hadden de overwinning waarschijnlijk ook al in de lucht zien hangen vanmorgen en hadden mogelijk toen met z’n allen besloten dat zij die overwinning, nu die zo dichtbij was zouden grijpen ook !!!

Al die dingen waar de meiden altijd zo hard op trainen doordeweeks vielen vandaag op deze 1e zaterdag van November eindelijk samen. Er werd scherp naar elkaar over gespeeld en iedereen nam goed haar positie op het veld in. Bij balverlies werd er perfect en vooral effectief verdedigd en bij balbezit werd er weer heel goed vrijgelopen. Ook werd het publiek zelfs een aantal keer getrakteerd op heuse driehoekjes. Vrijwel de gehele wedstrijd was het Vep dat in de aanval was, de meiden van Spirit werden werkelijk alle kanten van het veld opgestuurd. Door het mooie spel en het geweldige teamwork waar echt alle meiden hun steentje aan bij hebben gedragen is het Anna zelfs gelukt om geen hattrick te maken, maar iets waar ze volgens mij nog niet eens een woord voor hebben verzonnen (5 doelpunten achter elkaar).

Toen na een prachtige 50 minuten voetballen de scheidsrechter affloot voor het einde van de wedstrijd, brak er zo een explosie van vreugde uit bij het publiek en de speelsters op het veld dat de grond onder het sportcomplex van Vep zelfs bijna begon te schudden. Jazeker de meiden van de mo11 hadden een geweldige prestatie neergezet, ze hadden GEWONNEN en dat mocht iedereen weten ook !!!

Dit was idd de dag waarvan je wist dat die zou komen en waar iedereen, maar vooral de meiden zo naar toe hebben gewerkt. En bovendien, een dag die ze zo enorm verdiend hadden. Zo zie je maar dat als deze meiden er voor willen gaan en zij beslissen dat dit echt hun dag is zij alles en iedereen aan kunnen.

Over een alweer een week mogen de meiden uit tegen Be Fair voetballen of misschien kan ik na vandaag beter zeggen dat Be Fair de volgende prooi is waar deze Leeuwinnen van Vep naar op jacht gaan….

Tot volgende week….