Het was maar een regenwolk vandaag!!

Ja  ja beste lezers, het is alweer zaterdag en dat kan natuurlijk maar 1 ding betekenen… De leeuwinnen van de mo11 van Vep mogen het veld weer op, op weg naar misschien wel hun 2e overwinning van dit seizoen. Vandaag zetten we koers naar Waddinxveen om te strijden tegen de meiden van Be-fair.
De vraag die iedereen ongetwijfeld de hele week al heeft bezig gehouden, is waarschijnlijk of er vandaag mogelijk alweer iets bijzonders in de lucht zal hangen. Bij Vep aangekomen lijkt er idd iets in de lucht te hangen, maar helaas…het geen wat vandaag in de lucht hangt lijkt toch echt op een onvervalste regenwolk. Omdat we uit moeten worden de auto’s gestart, hup naar Waddinxveen op naar de wedstrijd. Maar zoals de energie van de meiden afspat, zo spatten onderweg de dikke regendruppels van onze auto af. De mogelijke regenwolk heeft zich geopenbaard en het begint nu ook erg hard te regenen. Het wordt ook erg donker, maar komt dit nu door het weer of omdat onze meiden vorige week alle sterren van de hemel hebben gespeeld. Hoe dan ook, op het moment dat we arriveren klaart het weer op en wordt het weer wat lichter, en dat kan natuurlijk ook niet anders met al deze stralende meiden die ervan overtuigd zijn om straks weer te schitteren op het veld.
Ondertussen is het alweer 9.45 en is het tijd voor de wedstrijd der wedstrijden. Want dat is wat deze titanen strijd vandaag is. Be-fair staat namelijk een plaatsje boven Vep, dus als de meiden vandaag winnen zijn ze weer een stapje dichter bij hun doel namelijk volledige dominantie in het meiden voetbal. Maar genoeg gepraat zo…let the game begin !!!
Meteen vanaf de aftrap schieten de meiden van Vep uit de startblokken, de posities worden strategisch ingenomen en de tegenstandster wordt meteen onder druk gezet. Althans dat wordt goed geprobeerd, want zo te zien zijn de meiden van Vep niet de enige die er klaar voor zijn. Be-fair heeft zich blijkbaar ook erg goed voorbereidt op deze wedstrijd en is niet van plan om zich zomaar gewonnen te geven. Ook deze meiden binden meteen de strijd aan met onze meiden. Aan alles is te zien dat dit echt een wedstrijd gaat worden waarin wat te winnen is voor beide kanten.
Er wordt daarom fel maar sportief gestreden terwijl beide partijen over en weer aanvallen uitvoeren en zich veelvuldig op elkaars helft begeven. Terwijl het spel redelijk gelijk op gaat is daar in de 11e minuut dan toch de eerste echte serieuze aanval van de meiden van Vep. Via een lange bal van achteruit komt de bal terecht op het middenveld. Terwijl de meiden van Be-fair het duel aan gaan en de bal proberen te onderscheppen is het toch het middenveld van Vep dat de bal sterk weet te behouden. Via een perfect en vooral scherp uitgevoerd steekballetje komt de bal voor de voeten van de spits van Vep terecht die er meteen mee aan de haal gaat. Na een mooie sprint richting het vijandige doel en na nog wat laatste kap en draai bewegingen in de zestien meter weet de spits van Vep zichzelf en het team met een prachtig doelpunt te belonen voor hun goede spel.
Wauw we staan 0-1 voor !! Natuurlijk zou dit al een fantastisch eind resultaat zijn, maar de meiden van Vep voelen gewoon aan alles dat er wel eens meer in het vat zou kunnen zitten. Waar je zou kunnen verwachten dat de meiden de keus zouden maken om deze 0-1 te verdedigen gebeurd hier iets heel anders. De meiden ruiken hun kans en starten meteen weer de volgende aanval…  Deze meiden zijn op stoom en als een echte stoomtrein dendert de Vep trein voort op weg naar meer…  
Maar helaas, zelfs een opstomende trein vindt wel eens wel een obstakel op zijn weg.  En in het geval van Vep was dit een obstakel in de vorm van een heel snel rennend meisje met oranje voetbalschoenen aan, die bovendien een aantal gevaarlijke acties in haar benen had. Maar waar Be-fair rekende op dit meisje met die oranje voetbalschoenen, zo kon Vep vertrouwen op haar uiterst sterk spelende verdediging die keer op keer deze aanvallen effectief onschadelijk maakte.
Gaande weg de wedstrijd kregen beide ploegen telkens meer kansen.  Na een aantal ballen over en weer die dan weer op de lat en dan weer net naast het doel terecht kwamen stond er met nog maar minder dan 1 minuut te spelen een 2-3 voorsprong voor Vep op het scorebord.  
Kom op meiden nog even volhouden !!! Met elke wegtikkende seconde nam niet alleen de spanning toe maar kwam  ook een sensationele zege van Vep telkens dichterbij. Maar helaas, echt in de allerlaatste seconde komt de bal via een kluts tegen de voeten aan van een niets vermoedende speelster van Be-fair en beland op een bijna onmogelijke manier in het doel van Vep…3-3.
Meteen daarna fluit de scheidsrechter af voor het einde van een wel heel spannende wedstrijd. Een wedstrijd waarin we een fel strijdend Vep hebben gezien. Maar eerlijk is eerlijk waarin we ook getuigen waren van een niet opgevende tegenstander die ook bleef vechten voor wat het waard was. Kortom we waren met zijn allen getuige van een echte wedstrijd, met misschien -hoe moeilijk dit ook is om op te schrijven- een terechte 3-3 eindstand.  
Volgende week spelen we weer een thuiswedstrijd tegen SPV. Dus komt allen kijken en spring samen met de meiden op deze voortdenderende trein die Vepgirls heet !!!
Tot volgende week…