Resultaat en Aantrekkelijk voetbal

Na een even solide als spannende overwinning in Voorschoten afgelopen week waren de dames van VEP MO11-1 week door het technisch duo Rob & Sander klaargestoomd voor het duel met de meiden van SPV ’81 uit Polsbroek en Vlist.

Deze tegenstander vertrouwde op het resultaat uit het verleden en ging er vanuit dat een bezoek aan sportpark Cromwijck net als in de najaarscompetitie (0-2) wel even herhaald kon worden. Een tactisch plan moest dus worden ontvouwd: bij de wedstrijdcommissie werd het verzoek ingediend het vertrouwde kunstgrasveld in te ruilen voor het echte gras van veld 4. Dit veld is toch een stuk kleiner en kon toch wel eens in het voordeel van de VEP-dames uitpakken. Bovendien werd geconstateerd dat beide teams 8 dames op de been hadden kunnen brengen en werd voorgesteld 8 tegen 8 te spelen waarmee de ruimtes nog kleiner zouden worden. Tactisch dus een glorieuze voorbereiding.

Keepster Tessa, met een opbouwend zelfvertrouwen na al 49,5 minuten zonder tegengoal, zag voor zich een verdedigingsblok van drie dames (Daisy, Jorja en Thirza) hun taken uiterst serieus nemen. Onder het mom van “liever uit dan een tegengoal” werden de aanvalspogingen van SPV ‘81 stuk voor stuk onschadelijk gemaakt.

Liz en Jasmijn werden als de lopende verbindingsspelers tussen verdediging en aanval opgesteld en zorgen er keer op keer voor dat de bal bij de voorste linie belande. In de aanval moesten Anna en Liselotte voor de doelpuntenproductie zorgen.

Net als vorige week in Voorschoten al te zien was, werden ook vandaag de driehoekjes en een-tweetjes aan elkaar geregen. Met de variatie voorin zat het wel goed. Dan ging Anna rechtdoor richting goal zonder enige vorm van obstakel te zien en dan weer trapten de verdedigers van SPV ‘81 in de schaar van Liselotte. Ze werden er zichtbaar moedeloos van en de openingsgoal kon dan toch ook niet uitblijven. Nadat de laatste pass een paar keer net niet goed viel was het halverwege de eerste helft dan toch raak. Liselotte ontving de bal op rechts en besloot maar weer eens een dribbel in te zetten die uiteindelijk eindigde bij de goal waarna inschieten niet meer het moeilijkste was: 1-0!

SPV was toch niet van plan met een achterstand de rust in te gaan en ging op zoek naar de gelijkmaker. Een aantal aanvallen en schoten werden afgevuurd maar elke keer was daar de ingreep van Jorja, de voet van Thirza of de tussenkomst van Daisy. En als dat niet genoeg was stond Tessa daar nog achter om de bal uit de lucht te plukken.

De tweede helft speelde zich meer en meer af op de helft van SPV . Liz, Jasmijn en de steeds verder inschuivende Jorja zorgden er keer op keer voor dat de bal reeds op het middenveld werd veroverd. Hier zat dan ook het ontstaan van de tweede goal in: een onderschepping werd omgezet in een combinatie (de speelsters van SPV ’81 zijn de bal nog aan het zoeken waarschijnlijk), waarna de bal bij Anna belandde: 2-0!

Hierna werd de wedstrijd op werklust en karakter uitgespeeld. SPV ’81 probeerde het nog en verdiende eigenlijk ook een goal. Sociaal als de dames van VEP zijn opgevoed hielpen zij hun tegenstander hierbij door een corner tot doelpunt te verwerken, 2-1. Hiermee was het echter gedaan en staan de dames van MO11-1 met zes punten uit twee wedstrijden op een gedeelde eerste plaats.

Dat er goed naar de top van de eredivisie wordt gekeken moge duidelijk zijn. Met twee overwinningen met minimaal verschil zou je enige parallel met de koploper kunnen trekken. Het excuus dat resultaat en aantrekkelijk voetbal niet samen gaan daar hebben deze dames echter maling aan en laten zij wederom zien dat dit zeker wel samen kan.

Over drie weken wordt de competitie vervolgd. De temperaturen zullen gaan stijgen maar de bibbers bij de komende tegenstanders zullen zeker niet minder worden.