Veel te warm

Op een bloedheet kunstgras mochten de Vepgirls vandaag een derby gaan spelen tegen SIVEO MO13-1. De verwachtingen zijn toch redelijk hoog aangezien er deze week fanatiek werd getraind.  Voordat er kon worden begonnen, moesten de leiders, nog even heel hard werken om het veld op te ruimen. De doeltjes stonden nog op het veld waar ze waren neergezet door de begeleiding van de wedstijd ervoor. Nadat ook de andere onder 10 wedstrijd was afgelopen werd er afgetrapt. De Vepgirls konden vandaag gewoon aantreden in hun “zomertenue”.  De temperatuur boven het kunstgras, liep inmiddels op naar een mediterraan niveau.

Na wat aftasten door beide teams, was het toch het veel hoger geklasseerde SIVEO wat op voorsprong kon komen. Een vlammend schot kon door keepster Tessa niet worden gekeerd. De gasten die over het algemeen ook allemaal zeker 2 jaar ouder waren, kregen meer en meer de overhand. Binnen korte tijd keken de meiden tegen een 0-4 achterstand aan. Gek genoeg was dit het moment dat VEP uit haar schulp kroop en bij vlagen echt leuk en aantrekkelijk voetbal op de mat kon leggen. Het zelfvertrouwen groeide ondanks de ruime achterstand. Heel af en toe kwamen we gevaarlijk dichtbij bij het Zegveldse doel. Helaas konden we dit niet omzetten in doelpunten.

De limonade in de rust, was een welkome onderbreking. Na de rust eenzelfde spelbeeld. De tegenstander was simpelweg een maatje groter dan wij. Er viel hier niet zoveel eer te behalen. De warmte speelde hierin ook wel een duidelijke rol. Er vielen nog 2 doelpunten die puur voor de statistieken waren. Met een 0-6 eindstand, dropen de meiden toch ietsje teleurgesteld af. De supporters zien in ieder geval dat het wekelijks beter gaat en dat de stijgende lijn is ingezet. Het is een kwestie van tijd voordat de 1e overwinning binnen gesleept gaat worden.  Volgende week gaat dat niet gebeuren want we zijn dan vrij. De 27e mogen we het weer gaan proberen.