Inhalen!

Na 1 gelijkspel en 1 overwinning stond vandaag de tweestrijd op het programma tegen de nummer laatst. Kanttekening is wel dat RVC ’33 in de 1e 2 wedstrijden tegen beide koplopers had gespeeld. Om 9:30 stonden er uiteindelijk 7 van de 13 meiden klaar voor de aftrap. Door vakantie en andere bezigheden, waren er dus nogal wat afwezig.  Gelukkig konden we wat oude bekenden uit de MO11-1 inschakelen om met ons mee te doen. Liz, Daisy, Sophia en Coach Rob waren bereid om de” JO12-3 experience” eens van dichtbij mee te maken. Coach Rob nam vandaag de honneurs waar, en dat was goed te merken.

Vanaf de aftrap werd gelijk duidelijk waarom de meiden naar Reeuwijk waren gekomen. Winst! Direct werd de aanval gezocht waarbij Anna meermalen een poging waagde op het vijandelijke doel. Na een minuut of 7 werd dan eindelijk de ban gebroken. Na eerst hard op de paal geschoten te hebben, kon ze nu wel scoren. De meer dan verdiende voorsprong stond op het bord. De thuisploeg had het moeilijk in deze fase. Verschillende meiden hadden de kans om de tweede te maken maar die bleef helaas uit. De time-out was letterlijk een vervelende onderbreking. RVC kwam hier iets beter uit dan wij. Na eerst wat speldenprikjes, et hebben uitgedeeld, kon na wat minder goed opletten achterin RVC langszij komen. Ziva kon helaas deze bal niet keren, waar zij eerder nog heel knap het doel schoon kon houden. Met een 1-1 werd de rust gehaald.

Na de rust een zelfde spelbeeld. VEP dat heerlijk aanviel, en RVC dat op de counter loerde, zonder echt gevaarlijk te worden. Het noodlot sloeg toe met voor de time out. Sophia die de 2e helft het doel ging verdedigen, had even een miscommunicatie met de andere speelsters. RVC profiteerde direct en kon zo de 2-1 aantekenen. De time out werd nu door VEP goed benut. Afgesproken werd dat er een schepje bovenop moest.

Bijna direct werd het woord bij de daad gevoegd. Anna kon van dichtbij de bal met links in de korte hoek schieten wat de keeper totaal verraste. VEP was weer langszij gekomen, maar dat was niet genoeg voor de meiden met een missie.  Yodith had de hele wedstrijd al wat pech met haar dribbels en schoten. Elke keer net niet. Eindelijk leek het wel te lukken, maar daar stond  daar ineens de paal in de weg. Na haar schot net naast nam de keeper de achterbal. Yodith stond goed op te letten en zag dat de keeper de bal al had ingedribbeld maar niemand kon aanspelen. In plaats van de bal hard weg te schieten bleef ze staan met de bal aan haar voet. Direct pikte ze de bal af van de keeper en kon in een leeg doel de 2-3 op het scorebord zetten. Er waren nog wat protesten van de thuisploeg, maar de scheidsrechter kon geen geldige reden bedenken om deze af te keuren.

Niet veel later werd er afgefloten. Juichend verlieten de veppers het veld, maar niet  voordat de penalties ook onberispelijk werden genomen. We hebben vandaag een (h)echt team gezien waar hier en daar de vonken vanaf spatten. Omdat de andere tegenstanders vandaag niet in aktie komen, staan we in ieder geval 2 weken bovenaan, en dat pakt niemand ons af!!!