Stilte voor de storm!

Een koploper benader je met het juiste respect, althans dat zou je verwachten. Helaas voor onze zwart-witte meiden dacht laagvlieger RVC er totaal anders over. Vol goede moed waren zij naar Woerden gekomen nadat ze 3 weken daarvoor een prima resultaat hadden behaald tegen ons. Destijds werd er met de hakken over de sloot met 3-2 gewonnen. Kanttekening was wel dat toen er een flink aantal meiden niet bij waren vanwege de vakantie. Vandaag was iedereen erwel, dus werd er vanaf VEP-zijde wellicht iets te makkelijk over gedacht. In gedachte is men al bij het volgende tweeluik met sc Woerden. De nummers 1 en 2 van de ranglijst. Maar eerst dit varkentje maar eens wassen.

De wedstrijd begon stipt om 11:15 met een scherp RVC en een beetje plichtmatig VEP. Gelukkig voor onze meiden waren de bezoekers niet bij machte om dit uit te buiten. Met duidelijke surplus aan kwaliteit was de ruststand van 2-0 behaald en gingen de meiden aan de thee. Tijdens de rust werd ook duidelijk dat sc Woerden zojuist had verloren bij de hekkensluiter. Dit goede nieuws werd niet in daadkracht omgezet in de 2e helft.

VEP was dan wel veel beter dan tegenstander RVC, maar kon dit niet uiten in doelpunten. De meiden van RVC konden maar sporadisch over de middenlijn komen. Als dit dan een keer lukte, stonden daar altijd weer een paar zwartwit gestreepte, om de bal weg te werken. Arme Ziva, die in het doel stond, had eigenlijk weinig tot niets te doen.

Zo kabbelede de 2e helft voort en had eigenlijk niemand in de gaten dat het al tijd was, op de scheidsrechter na dan. Er kon weer een overwinning worden bijgeschreven en met de dubbele derby in het vooruitzicht, lijkt over 2 weken de beslissing al te kunnen vallen.